2017

Red Bull Dolomintenmann - Det äldsta Red Bull-evenemanget fyller 30 år

Det första "Red Bull"-evenemanget och en riktig klassiker i Red Bulls sport- och evenemangshistoria firade sin 30-årsdag under 2017. I vad som har kallats världens tuffaste lagevenemang har världens bästa bergslöpare, glidflygare, mountainbikeåkare och kajakpaddlare tävlat om att hitta det starkaste laget i tre årtionden och kommer fortsätta tänja gränserna för att bli starkare i framtiden!

Världens svåraste lagevenemang

Världsfinalen för Red Bull Mind Gamers

Den globala problemlösningsplattformen "Red Bull Mind Gamers" introducerades 2016, och i mars 2017 var världen redo för det första världsmästerskapet i Red Bull Mind Gamers i Budapest. Lag från 24 länder deltog för att hitta världens bästa problemlösare och kröna världsmästarna i Escape Room för första gången.

Utmana dig själv med Red Bull Mind Gamers

Red Bull-idrottaren Daniela Ryf tar hem trippeln i Ironman World Championships i Kona, Hawaii!

Daniella Ryf sätter sitt namn i historieböckerna för Ironman med tre vm-segrar i rad. Med ett slutresultat på 8:50:47 blev hon den första kvinnan att ta hem Ironman World Championships tre gånger i rad i Kailua-Kona sedan Chrissie Wellington 2009, och bara den fjärde kvinnan som gjort det i tävlingens historia. Dessutom är det ingen kvinna som har lyckats ta hem tre segrar i streck vid så ung ålder (30). Hennes seger i Hawaii lägger till en åttonde titel till hennes långdistanskarriär

Marcel Hirscher sätter kronan på karriären med den otroliga prestationen att vinna sex vm-titlar i rad!

Marcel Hirscher har satt kronan på sin karriär med den otroliga prestationen att vinna FIS World Cup sex gånger i rad. Den 27-åriga österrikiska stjärnan tog hem sin senaste titel i Kranjska Gora, Slovenien hela två veckor innan säsongens slut.

Aldrig tidigare skådat: Franska vingdräktsflygarna Vince Reffet och Fred Fugen BASE-hoppar in i en farkost!

The Soul Flyers (Vincent Reffet och Frederic Fugen) skriver historia genom att hoppa in i en flygande Pilatus efter ett BASE-hopp från toppen av Jungfrauberget.

Titta här!

Red Bull-idrottaren Daniel Bodin utför världens första double backflip på snöskoter!

Daniel Bodin skriver historia när han sätter världens första double backflip på snöskoter. Drömmen om double backflip har funnits hos Daniel länge, och de många månadernas förberedelser och hårt arbete har lönat sig!

Titta här!

Kelly Sildaru, den yngsta idrottaren att vinna dubbelt guld på X Games!

Bara ett år efter att Kelly Sildaru blev den yngsta idrottaren som vann guldmedalj på X Games lyckades hon inte bara försvara sin titel under 2017, utan även bli den yngsta idrottaren som vunnit två guldmedaljer i Winter X Games.

De lyckades! Bulls är Europamästare!

FC Salzburg U19 har hållit igång sin sensationella europeiska vinstserie med att besegra Benfica med 2–1 (HT 0–1) i finalen och får därmed lyfta UEFA Youth League, något de verkligen har förtjänat! Young Bulls har satt en historisk milstolpe för österrikisk fotboll, efter att ha skapat sensation på sensation de gångna månaderna genom att utklassa flera av de största klubbarna i Europa för att vinna UEFA Youth League.

Red Bull och Capcom firar Street Fighters 30-årsjubileum

Nu finns Hadouken i en burk! 7 av de mest ikoniska Street Fighter-karaktärerna har hamnat på våra burkar i åtta olika marknader och erbjuder cool stil och samlarvärde till fightingspelscommunityn.

Red Bull Kumite: Den japanska legenden "Nemo" låste upp sin fulla potential.

Red Bull Kumite gjorde sig känd som den Street Fighter-turnering som är svårast att vinna när den slog alla rekord och gav en plattform åt japanska proffsspelaren Nemo att utnyttja sin talang!

Kan du stå emot pressen i buren?

Marc Marquez började 2017 som den första mannen att åka upp för Österrikes berömda Hahnenkammrennen på en MotoGP-cykel.

Marc Marquez, som blev sexfaldig MotoGP-mästare i slutet av säsongen 2017, inledde året i Österrike med att följa upp F1-stjärnan Max Verstappens konststycke från året innan, och blev den första mannen att åka upp för Hahnenkammrennen på en MotoGP-cykel.

Marc Marquez tar sig an den snöklädda toppen av det berömda Hahnenkammberget, strax ovanför Streif, världens svåraste utförsbacke för skidor, på sin racecykel.

Red Bull KTM Factory Team kör MotoGP

Efter år av dominans på motocross- och junior moto-banorna tar laget Red Bull KTM steget till MotoGP, höjden av motorcykelracing. Det är nästa steg för Österrikes mest framgångsrika motorcykelracinglag. "Ready to Race - KTM goes MotoGP" berättar den historiska resan om att nå den högsta klassen av street racing. Tillsammans med Red Bull TV, som följde laget i flera månader, från de första försöken på testbänken till den första tävlingen, gav man en aldrig tidigare skådat inblick bakom kulisserna på MotoGP.

Se "Ready to Race - KTM goes MotoGP" på RedBullTV

Sebastién Ogier tar sin femte vm-titel på Wales Rally GB

En tredjeplats på Dayinsure Wales Rally GB garanterade den femte pallplatsen i rad i FIA World Rally Championship för Sébastien Ogier, så den 33-åriga fransmannen nådde en andraplats i den historiska rankningen, strax efter niofaldiga mästaren Sébastien Loeb.

Red Bull Desert Wings Team tog hem segern i 3 av 4 kategorier på Rally Dakar

Sam Sunderland skrev historia när han avslutade motorcykelkategorin som den första britten att vinna Dakar Rally. Stephande Peterhansel tog hem sin otroliga trettonde krona i Dakar Rally, sin sjunde på fyra hjul, efter en storslagen tävling med Team Peugeot Total-lagkamraten Sébastien Loeb. Eduard Nikolaev tog lastbilstiteln tillbaka till KAMAZ med stil, med en vinst som ledde till totalseger för ryssen. Red Bull-idrottaren Iganicio Casale från Chile kom tvåa i fyrhjulingskategorin.

Följ Dakar

Red Bull Amaphiko Academies på 3 kontinenter

Red Bull Amaphiko Academy är en startplatta för sociala entreprenörer på gräsrotsnivå – personer som använder sin talang, kreativitet och energi för att lösa problem i sitt samhälle. Under 2017 reste Amaphiko Academy från Sydafrika till Brasilien och för första gången till Baltimore i USA.

Följ resan på www.redbullamaphiko.com

Red Bull Amaphiko Social Entrepreneur når nya höjder

Wandisile fick en galen idé att göra ett museum om gangsterverksamhet. Han växte upp i en förstad i Sydafrika och upplevde den organiserade brottsligheten varje dag. 2015 deltog han i Red Bull Amaphiko Academy i Langa, Kapstaden. Han hade inspirationen och fick verktygen för att göra sin idé till verklighet. Vi satte honom med en grupp skaparsinnen, och 18 Gangster Museum föddes. Hittills har över 3 500 ungdomar i riskgrupper besökt museet som fått dem överväga sina val i livet. Och han har utvecklat en affärsmodell för att hålla museet igång: för varje turist som går igenom museet betalar de för att ett barn ska få uppleva det. "Under Amaphikos 18 månader långa utvecklingsprogram har jag verkligen fått växa som entreprenör."

Läs mer om 18 Gangster Museum här

Just Like You by Virginia Tomarchio & Bboy Lil G

Se vad som händer när breakdance och klassisk dans möts. En världskänd breakdansare, Lil G, sida vid sida med en klassisk dansare, Virginia Tomarchio Det ovanliga mötet ägde rum på Stazione Leopolda i Florens, med koreografi av Cristiano "Kris" Buzzi.

Se vad som händer när breakdance och klassisk dans möts.

Red Bull BC One All Stars på Frankriketurné + hemlig battle

10 Bboys, 9 städer, 6 000 km: Red Bull BC One All Stars, ett lag som förenar några av de bästa dansarna i världen och representerar breakdance i alla dess former, korsade det franska territoriet. På sin turné i Frankrike utmanades BC One All Stars av ett lokalt breakdancegäng i Lyon, och killarna kunde inte annat än svara. Hela laget kom för att dansa, och Lyons nya generation b-boys överraskade dem.

Se toppgrupperna ta breakdancing till sina rötter

Red Bull BC One vm-final i Amsterdam

Sexton av världens främsta breakdansare, från nio olika länder, samlades i Amsterdams Westergasfabriek för den fjortonde Red Bull BC One World Final. En domarpanel bestående av b-boyveteranerna Crazy Legs, Hong 10, Niek, Intact och AT dömde årets finalister, där en b-girl för första gången var med. Menno från Nederländerna, representant för Red Bull BC One All Stars, tar hem segern och återtar titeln han vann 2014.

Den fjortonde Red Bull BC One World Final ägde rum i Amsterdam den 4 november 2017. Se hela evenemanget på Red Bull TV.

3Style World Tour 2017

Red Bull 3Style National Final World Tour ägde rum mellan september och november i Europa, Asien, stillahavsområdet och Amerika. Nationella finaler anordnades i över 20 länder där sex dj:er har valts ut från maj månads videobidrag av vår domarpanel. Red Bull 3Styles åttonde år som global tävling ser ut att bli det största hittills. Red Bull 3Style World Tour förenade dj:er från hela världen som möttes i hopp om att bli världsmästare på finalen i Krakow, Polen. I år fick vi 2,5 miljoner visningar (+ 257 % ökning från 2016) och 70 000 reaktioner (gillningar, kommentarer och delningar) i alla nationella finalstreamar.

Red Bull 3Style World Tour 2017

Red Bull Music Festival Highlight - Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Den hyllade artisten Ryoji Ikeda presenterade en helt ny komposition i samarbete med 100 bilägare som utgjorde världens största syntorkester. Stycket, med titeln A [for 100 cars] är ytterligare ett steg i Ikedas långa serie av att undersöka frekvenserna hos not A. Både till koncept och utförande visade stycket upp en vågad ny riktning för Ikeda som artist, och introducerade hans verk för en bredare massa, inklusive bilälskare, som del av Red Bull Music Academy Festival Los Angeles.

Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Red Bull Music Festival Highlight - Solange: An Ode To

An Ode To presenterades i Solomon R. Guggenheim Museums ikoniska rotunda som del av Red Bull Music Academy Festival New York 2017 och spelade upp bekanta och omgjorda låtar från Solange Knowles A Seat at the Table. Ett stilkorsande framförande och meditation på teman från hennes album som innefattade rörelse, installation och experimentellt rekonstruerade musikarrangemang.

Solange: An Ode To

De bästa artisterna. De största festivalerna. Det finns alltid musik på Red Bull TV.

Musikälskare från hela världen kan få ta del av upplevelsen inifrån på åtta banbrytande festivaler världen över, uppleva livemusik i en högkvalitetssändning medan de ser de hetaste numren och bästa framträdandena, tillgängliga överallt och från alla enheter på www.redbull.tv/Festivals och nu även med Red Bull Media Network Channel 1 simulcasts.

Livemusikfestivaler på Red Bull TV

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2001

2000

1999

1998

1997

1995

1994

1992

1989

1988

1987

Upptäck världen bakom burken