Red Bull-burkarna –

lätta och 100 % återvinningsbara

Red Bull har gjort ett medvetet val att använda aluminiumburkar. I dag väger Red Bull-burkarna betydligt mindre än för några år sedan, vilket gör att man sparar in på dyrbara råvaror. När burkarna har samlats in kan de återvinnas till 100 %, om och om igen, utan att tappa i kvalitet.

  • 100 % återvinningsbara

Burken "lagrar energi"

Alla burkar är till 100 % återvinnningsbara: när de har samlats in och nått återvinningsanläggningen går inte minsta aluminiumbit till spillo. De kan smältas ner och återanvändas ett oändligt antal gånger utan någon som helst kvalitetsförsämring. Genom att använda återvunnet aluminium sparar man 95 % energi jämfört med om man använder ny aluminium. 

I dag väger Red Bull-burkarna betydligt mindre än för några år sedan. Den konstanta viktminskningen har betydelse: ju mindre aluminium som används till burkarna inledningsvis, desto mindre blir koldioxidavtrycket.

Aluminiumburkar är syretäta och ger inte smak, så drycken behåller sin fräschhet och den höga kvaliteten länge. Det betyder att den smakar lika gott på tillverkningsplatsen som på sin destination. 

Varje burk räknas

Läskburken är världens mest återvunna dryckesförpackning. Återvinningen är självklart bara möjlig om burkarna samlas in och återinförs i kretsloppet. Om någon slarvar och lämnar en burk skräpandes i naturen kan den självklart inte uppfylla sin återvinningspotential. Tyvärr är nedskräpning fortfarande ett problem på vissa håll. Genom att se till att dina burkar hamnar i en pantautomat hjälper du till att hålla naturen ren, öka antalet återvunna burkar samt minska energiförbrukningen och uttömningen av naturresurser. Följ det återvinningssystem för aluminium som används i det land där just du befinner dig. 

Tillbaka till livscykeln

Upptäck världen bakom burken