2013

Red Bull SoundClash i Egypten 2013

Först en massiv socialpolitisk förändring i Egypten. Sen förenades massorna när Red Bull SoundClash hölls i Kairo för första gången.

Red Bull SoundClash Cairo

RED BULL MUSIC ACADEMY NEW YORK

Red Bull Music Academy gjorde om centrala New York City till en månadslång festival med 34 klubbkvällar på 35 klubbar där mer än 230 artister uppträdde.

Red Bull Music Academy

RED BULL REVOLUTIONS IN SOUND

32 gondoler på pariserhjulet Millenium Wheel i London blev till intima scener när de mest tongivande artisterna från stans klubbliv under det senaste decenniet spelade. En minst sagt revolutionerande klubbupplevelse! Med 31 samtidiga livesändningar och över en miljon tittare var det Englands största webbstreamade evenemang någonsin.

Revolutions in Sound

AWOLNATION

Red Bull Records-signerade AWOLNATION har sålt platinum fyra gånger om i USA med singeln "Sail" och satte ett nytt rekord genom att ta sig in på Billboard Top 100 tre gånger på tre år.

RED BULL MUSIC ACADEMY BOOK - FOR THE RECORD

Visdomen efter 15 år av Red Bull Music Academy sammanfattas i en bok som innehåller konversationer mellan tongivande och influerande artister - ikoner som har varit med och format dagens musikkultur.

Red Bull Music Academy Book

Red Bull Thre3style världsmästerskap för DJ:s

Toronto var värd för 2013 års upplaga av Red Bull Thre3style, ett världsmästerskap för DJ:s där 21 av världens främsta talanger kämpade om titeln. Efter en hel vecka med heta battles, tunga gästartister och klubbesökare i extas så var det till slut DJ Shintaro från Japan som kröntes till mästare.

Red Bull Thre3style

RED BULL BC ONE VÄRLDSFINAL

Lagom till tioårsjubileet försökte mer än 2000 bboys från 53 länder i sex kontinenter att ta sig till final. Kvaliteten var skyhög. I finalen deltog inte mindre än åtta tidigare mästare bland de som kvalade in. Hong 10 från Korea, som vann 2006, lyckades upprepa bedriften och tog hem det mest åtrådda bältet i bboy-historien!

BC ONE

Red Bull Guesthouse Miami – US

Ett helt nytt koncept introducerades i Miami under Miami Music Week & Ultra Festival: Red Bull Guesthouse. Under fyra dagar och nätter förvandlades ett hotell till stans hotspot. Bland annat med hjälp av stjärn-DJ:s som A-Trak, Skrillex och Baauer.

RED BULL TOUR BUS I INDIEN

Red Bull i Indien släppte loss sin version av Red Bull Tourbus! En grupp handplockade artister från landets fyra hörn körde sicksack över den Indiska halvön för att ta sin unika blandning av influenser från västvärlden och tradionell musik till över 40 000 fans på NH7:s weekendfestivaler.

RED BULL STATION - BRASILIEN

En helt nytt kulturhus öppnades upp i São Paulo i form av Red Bull Station. I ett gammalt elverk från 1926 skapade man ytor för musikskapande och konst.

Red Bull Station

The Wanton Bishops

Med libanesisk härkomst samtidigt som man spelar amerikansk bluesrock har Wanton Bishops tippats som "ett band att hålla ögonen på" av en enig global musikpress. De har signerats av Red Bull Music Publishing och du kan kolla in dem på en exklusiv spelning hos Red Bull Studios i Danmark

Wanton Bishops

Skrillex

Flerfaldige Grammisvinnaren Skrillex och producenten Boys Noize samarbetade i Red Bull Studios i New York inför släppet av en ny EP. Se resultatet (och Skrillex spelande gitarr!) i det här videoklippet.

Skrillex

Richie Hawtin

Red Bull Music Academy samarbeteade med dansmusikikonen Richie Hawtin kring en global serie popupspelningar i London, Barcelona, Amsterdam och Miami. Spelningarna gjordes på hemliga platser som bara avslöjades två timmar före på Hawtins Facebooksida.

Richie Hawtin

Fabri Fibra-burk

Tillsammans med Red Bull utmanade den italienska och platinumsäljande rapparen Fabri Fibra sina fans genom att erbjuda möjligheten att inspirera till konceptet för hans nya musikvideo. Fibra valde personligen ut en vinnare som fick träffa artisten och vara med under inspelningen.

Fabri Fibra-utfordringen

Red Bull King of the Peak

Sébastien Loeb formligen krossade rekordet uppför Pikes Peak Hill Climb med en tid på 8 min 13,878 sek i sin Peugeot 208 T16 Pikes Peak. Fransmannen bemästrade de 20 kilometrarna med 156 kurvor i en snitthastighet om 145 km/h.

Läs mer om Sébastien Loeb

Marc Marquez blev historiens yngsta världsmästare i Moto GP

20 år och 266 dagar gammal blev Márquez den yngsta MotoGP-världsmästaren någonsin efter en fenomenal debutsäsong som avgjordes med spänningen på topp i sista loppet.

Läs mer om Marc Marquez

Sebastian Vettel och Infiniti Red Bull Racing tog sin fjärde F1-titel

Sebastian Vettel tog sin fjärde raka världsmästartitel som förare i F1 genom en övertygande seger i Indiens Grand Prix. Vettels vinst innebar också att även Red Bull Racing tog sin fjärde raka konstruktörstitel.

Läs mer om Sebastian Vettel och Infiniti Red Bull Racing

Cyril Despres vann sitt femte Dakar

Cyril Despres från Frankrike kunde lyfta sin femte trofé från Dakar till skyarna efter att ha korsat mållinjen i 2013 års upplaga av ökenracet och över 8 000 km körning.

Läs mer om Cyril Despres

RED BULL SOUND SELECT

Red Bull Sound Select lanseras i USA, en helt ny typ av evenemang där digitalt möter live på en integrerad plattform och där de mest passionerade musikälskarna får vara med när ny musik slår igenom.

Red Bull Sound Select

Visa alla årtal