2012

Red Bull Stratos

Ett framgångsrikt rekordförsök på gränsen till rymden

Österrikaren Felix Baumgartner och hans team av experter lyckades falla snabbare än ljudet efter att ha hoppat från en av de största heliumballongerna någonsin på 39 000 meters höjd. Uppdraget gav viktiga vetenskapliga data som kan göra rymdresor säkrare och bidra till utvecklingen av en ny generations rymddräkter. Hela världen såg på, inte minst de 8 000 000 som följde händelsen live på Youtube.

Gå till Red Bull Stratos

RED BULL MUSIC ACADEMY RADIO

Remixer, intervjuer och liveinspelningar

RBMA Radio är en av de största källorna för noga utvald, banbrytande musik på nätet. Med relanseringen i augusti 2012 presenterade RBMA Radio en unik, icke-linjär radioplattform.

Gå till Red Bull Music Academy Radio

Red Bull Music Academy- Kulturkrock

RED BULL RALLY DAKAR

Red Bull kom på 1:a, 2:a och 3:e plats i Dakar-rallyts motorcykelklass.

Cyril Despres (MC) säkrade sin fjärde Dakar-titel genom att vinna rallyt 2012, med Red Bull-kamraterna Marc Coma och Helder Rodrigues på andra och tredje plats.

TVÅ VÄRLDSMÄSTARE I MOTOCROSS FÖR RED BULL

Tony Cairoli vann världsmästerskapen i MX1 (4:e MX1-titeln) och Jeffrey Herlings säkrade sin första mästerskapstitel i MX2.

Sebastian Vettel och Red Bull Racing vann dubbla F1-mästerskap för tredje gången (2010, 2011 och 2012).

SEGLA BORT

Awolnations "Sail" sålde platina

LINDSEY VONN FORTSÄTTER SÄTTA NYA REKORD

I världscupfinalen i Schladming slog Lindsey Janica Kostelics gamla rekord för damer genom att ta 1980 poäng på en och samma säsong.

Besök Lindsey Vonns webbsida

DAVID LAMA BLEV DEN FÖRSTE NÅGONSIN SOM LYCKADES FRIKLÄTTRA UPP PÅ DEN 3 128 METER HÖGA CERRO TORRE.

MONEYBROTHER

Den svenske låtskrivaren och artisten Moneybrother släppte sitt nya album "Start a fire", som spelats in dels i fyra olika Red Bull-studior världen över (Los Angeles, Auckland, Kapstaden och London), dels i Rio de Janeiro, Chicago och Kingston på Jamaica.

X-GAMES L.A.


Sébastien Loeb blev den förste föraren någonsin att vinna nio VM-titlar i rad och tog dessutom guldmedalj i rallycross vid X-Games i Los Angeles.

Besök Sébastien Loeb

Visa alla årtal