2003

Första Red Bull Air Race

Det första Red Bull Air Race under Airpower 03

Evenemanget kombinerar luftakrobatiska inslag med utmaningarna i en tävling. Det gäller att ha rörlighet, precision och nerver av stål och samtidigt kunna hantera höga hastigheter. Resultatet är en helt ny typ av flygtävling.

Gå till Red Bull Air Race

Hangar-7 på Salzburg flygplats

Hangar-7 på Salzburg flygplats är ett unikt arkitektoniskt mästerverk. Byggnaden var från början tänkt att rymma den ständigt växande samlingen med Flying Bulls historiska flygplan, men har nu också blivit synonym med avantgarde-arkitektur, modern konst och förstklassig gastronomi. Den vingformade konstruktionen – en hisnande kombination av glas och stål – smälter väl in i landskapet. Sedan invigningen har Hangar-7 blivit en internationell samlingspunkt för flyghistoriska entusiaster. Det är också ett framgångsrikt utställningscentrum; var tredje månad presenterar HangART-7 modern konst från ett nytt land. Varje evenemang är lika unikt som gourmetrestaurangen Ikarus, som lockar sina gäster med överlägset skicklig internationell matlagningskonst.

Besök Hangar 7:s webbsida

Red Bull X-Alps

"Det här handlar om mycket mer än att bara korsa alperna: det är ett äventyr, en expedition och en tävling." Hannes Arch

Den första Red Bull X-Alps hölls 2003 och tillförde extremtävlandet en helt ny dimension. 17 idrottare tog sig an den nästan 200 mil långa färden från Dachstein-glaciären i Österrike, men bara tre lyckades ta sig hela vägen till mållinjen i Monaco via tyska Zugspitze och franska Mont Blanc och Mont Gros.

Gå till Red Bull X-Alps

Visa alla årtal