SIMPLY COLA. EN EKOLOGISK COLA FRÅN RED BULL.

En ekologisk cola. Gjord på ingredienser från 100% naturliga källor.

Simply Cola tillhör Red Bull-familjen även om det inte är en energidryck. Det är helt enkelt en cola med ingredienser från 100% naturliga källor. Tack vare sin väldigt speciella blandning av ingredienser har Simply Cola en unik smak som inte är för söt. Simply Cola är drycken för dig som föredrar ett ekologiskt cola-alternativ. Simply Cola innehåller naturliga smakämnen från växtextrakt och andra ingredienser från naturliga källor som alpvatten, socker från sockerbetor och karamellsockersirap:

Klicka på ingredienserna för att läsa mer om dem.

 • Mustard Seeds

  Kakao

  Kakaoträdet är en tropisk vintergrön växt, som har odlats av den amerikanska ursprungsbefolkningen i mer än 2000 år. Även aztekerna tillredde aromatiska drycker av kakaobönor.

 • Mustard Seeds

  Kardemumma

  Kardemumma kommer ursprungligen från södra Indien, men odlas ofta även i andra tropiska regioner världen runt. Fröna innehåller eterisk olja och har en varm, lite skarp och mycket aromatisk smak.

 • Mustard Seeds

  Lakrits

  Denna ört härstammar från Europa. Dess rötter smakar både sött och bittert och används ofta som smaksättare i konfektyr. Namnet lakrits kommer från grekiskans glykyrrhiza som betyder "söt rot".

 • Mustard Seeds

  Vanilj

  Vaniljen är frukten från en ljuvlig blommande orkidé. Färska vaniljstänger smakar ingeting. För att de ska få sin smak och mörka chokladbruna färg behöver de jäsas och torkas. Vanilj användes redan på aztekernas tid och är än idag en av världens mest värdefulla smaksättare.

 • Mustard Seeds

  Tall

  Tallen är ett vintergrönt barrträd som växer världen över även om det har sitt ursprung på norra halvklotet. Dess väldoftande, flyktiga olja används också i flitigt i aromaterapi.

 • Mustard Seeds

  Apelsin

  Apelsinen tros härstamma från Asiens tropiska regioner och har odlats sen urminnes tider. Apelsinträd som är så gamla som 50 till 80 år kan fortfarande ge stora skördar. Apelsinextrakt ger Simply Cola dess naturliga och distinkta arom.

 • Mustard Seeds

  Muskotblomma

  Ett vintergrönt träd som härstammar från Moluckerna, också kända som Kryddöarna i Indonesiens övärld, odlas numera i de flesta av världens tropiska regioner. Fruktens bruna kärna omges av en klarröd, köttig och flikig struktur som kallas frömantel. Muskotblomma används ofta i lättare maträtter eftersom den ger en orange, saffransliknande nyans. Den framhäver också Simply Colas unika smak.

 • Mustard Seeds

  Lime

  Limeträd är vanligt förekommande i tropiska och subtropiska områden. Limens fruktkött är mjukt och saftigt, gulgrönt i färgen och har en karakteristisk uppfriskande smak.

 • Mustard Seeds

  Citron

  Förmodligen okänd för de gamla grekerna och romarna, växer nu citronens små träd och marktäckande buskar i mindre utsträckning i de flesta tropiska och subtropiska länder. De gula frukterna har en sträv och karakteristisk smak.

 • Mustard Seeds

  Kanel

  Det yviga vintergröna kanelträdet härstammar från Sri Lanka och dess närliggande öar men odlas också i Sydamerika. Kanel är en av världens äldsta kryddor och var en gång i tiden dyrbarare än guld.

 • Mustard Seeds

  Kryddnejlika

  Kryddnejliketrädet är ett vintergrönt träd som härstammar från Indonesien. Kryddnejlika var viktigt i den tidiga kryddhandeln och har sedan romarnas tid använts som krydda i västvärlden.

 • Mustard Seeds

  Mynta

  Myntan kommer ursprungligen från Nordamerika och Eurasien. Dess eteriska olja har en utmärkande doft och ger en kylande effekt om den appliceras på huden. Mynta har använts sen urminnes tider.

 • Mustard Seeds

  Galangal

  Galangalroten tillhör familjen ingefärsväxter och har en tydlig pepprig smak och är mest känd för sin framträdande roll i thailändsk och annan sydostasiatisk matlagning.

 • Mustard Seeds

  Ingefära

  Ingefära är en aromatisk, skarp rotväxt som har använts i Indien och Kina sedan urminnes tider. Det är en viktig krydda i exotiska mat.

 • Mustard Seeds

  Kolanöt

  Colans namne och ett måste i varje autentisk cola. Smaken från kolanöten har använts som en viktig ingrediens i cola sen cola-drycken först uppfanns, även om den numera ofta ersätts av artificiella smakämnen – men självklart inte i Simply Cola. Kolanöten växer i vintergröna träd som härstammar från Afrikas tropiska regnskogar. De kan numera också hittas i de amerikanska tropikerna, där de odlas kommersiellt.

 • Mustard Seeds

  Koffein

  Koffein förekommer naturligt i många livsmedel som till exempel kaffe, te och choklad. Koffeinet i Simply Cola kommer från ekologiskt odlade kaffebönor som har skördats på plantager världen över.

 • Mustard Seeds

  Vatten från Alperna

  Vattnet som används i Simply Cola är alpvatten. Alperna är känt som en av de största färskvattenreservoarerna i världen där rent, obehandlat vatten finns i överflöd och ständigt fylls på.

 • Mustard Seeds

  Karamellsockersirap

  Karamellsockersirap framställs genom kontrollerad upphettning av socker som kommer från ekologiskt odlade sockerbetor. Karamellsockersirapen har en karakteristisk doft och smak som ger Simply Cola dess utmärkande varma bruna färg.

 • Mustard Seeds

  Socker

  Simply Cola är gjord på socker från ekologiskt odlade sockerbetor.

What's not inside

VAD FINNS INTE I DEN

INGET ARTIFICIELLT FINNS I VÅR BURK

Att tillverka en utsökt cola av hög kvalitet är rätt enkelt när man använder ett ekologiskt recept med ingredienser från 100% naturliga källor. Men enbart högkvalitativa ingredienser räcker inte. En hel del kärlek och kreativitet behövdes för att utveckla ett ekologiskt recept utan artificiella smak- och färgämnen, konserveringsmedel och tillsatser som t.ex. fosforsyra i enlighet med EU's bestämmelser (EU) 834/2007 och 889/2008. Vi ville hålla det jordnära och enkelt.

HISTORIEN BAKOM

BERÄTTELSEN OM SIMPLY COLA

Idén att skapa en helt naturlig cola har funnits nästan lika länge som Red Bull Energy Drink. Redan i samband med lanseringen av Red Bull Energy Drink under 1980-talet skapades Simply Colas design med hjälp av de karaktäristiska färgerna blått, silver och rött som numera är synonymt med Red Bull. Designen förvarades i ett kassaskåp till dess att tiden var mogen. Red Bull har alltid trott på att det finns en plats för en högkvalitativ cola-dryck som innehåller ingredienser från enbart 100% naturliga källor. År 2008 lanserades Red Bull Simply Cola i Österrike och 2017 lanserade Red Bull sin första ekologiska version av Simply Cola.

Utforska världen bakom burken